Friday, July 1, 2011

DUNIA DI TANGAN AKHIRAT DI HATI~

"..Maka apakah mereka tidak berjalan di muka bumi lalu mereka mempunyai hati yg dgn itu mereka dt memahami atau mempunyai telinga yg dgn itu mereka dpt mendengar? krn sesungguhnya bkn mata itu yg buta, tp yg buta itu ialah hati yg di dalam dada."
-al Haj:46 renugkanlh~

DUNIA TEMPAT MENYEMAI, DI AKHIRAT NANTI KITA MENUAI..

"Barang siapa yg besungguh-sungguh di jlan KAMI, pasti akn kami tunjukkn jln2 KAMI."

kebaikan itu perlu dimulakan berkali2. tidak ada istilah putus asa..walau terasa dri penuh dgn dosa jgn pernah berputus asa..ALLAH tidak akan menutup pintu keampunan-NYA.Keep hope a life! Tewas dalam pertempuran x bererti tewas dlm peperangan.tidak ada jln lain wahai diri, kecuali berubahlah..

sekiranya hati terganggu, segera capailah AL-quran dan bacalah..janalh kekuatan jiwa utk menhadapi badai kehidupan yg x pernah redha.. jiwa yg x membaca Al-quran umpama handphone kehabisan bateri..tetap xkan berguna.

Ingatlah wahai hati, burulah hidup dgn semangat org yg bersedia untuk mati.jgn jd Namrud,Firaun dan Haman, mengurus dunia penuh kezaliman..Igatlah wahai hati, ketenangan n kebahagiaan itu bkn hanya ada d hujug jln, ttp ada di sepanjg jln. genggam Al-quran, ingat mati dan berjuanglah!sesungguhnya jln mujahadah itu perit tp sangat indah!

Ingatlah wahai hati, mulakan langkah ini.bukan sekali,tp berkali2.walau kdg kala kau kecundang..mulakn langkah tanpa mengalah.. sesungguhnya ALLAH x akan bosan n jemu menerima hamba yg melangkah kepada-NYA..

CARILAH HATIMU...

No comments:

Post a Comment